Etiqa General Insurance Bhd dan Syarikat Takaful Malaysia Am Bhd (Takaful Malaysia) muncul sebagai pemenang pada Anugerah Insurans Motor dan Takaful 2021/22 tahun ini, penghormatan tahunan yang diberikan kepada syarikat Insurans Motor dan Takaful terkemuka di negara ini.

Dianjurkan oleh penyedia pendidikan insurans bebas berasaskan pengetahuan iBanding Services Sdn Bhd (iBanding), anugerah itu bertujuan untuk menawarkan pandangan sebenar kepada orang ramai kerana ia berdasarkan pengalaman sebenar pengguna dengan penyedia insurans/takaful mereka.

Kini dalam tahun keenam, anugerah itu berdasarkan hasil penyelidikan menyeluruh yang dijalankan oleh iBanding yang menyenaraikan syarikat insurans dan takaful berdasarkan maklum balas sebenar daripada pemandu Malaysia dengan polisi insurans motor yang sah. Skor akhir dikira berdasarkan pelbagai faktor, seperti kepuasan pelanggan, tahun dengan syarikat dan pengalaman tuntutan. Lebih 5,000 rakyat Malaysia mengambil bahagian dalam tinjauan tahun ini. Selain membantu mencari syarikat terbaik di Malaysia, peserta tinjauan boleh memenangi alat elektronik dan baucar tunai.

Anugerah Insurans Motor 2021/22

Anugerah Takaful Motor 2021/22

Kedudukan Insurans dan Takaful 2021/22