Kami telah melancarkan kaji selidik tahunan bagi mengenalpasti Syarikat Insurans dan Takaful Terbaik Malaysa 2018/19. Dalam masa 4 bulan ini pemandu-pemandu di negara ini boleh mengisi kaji selidik untuk berkongsi pengalaman mereka semasa bersama syarikat insurans mereka. Setiap minggu, kami menghadiahkan wang tunai manakala di akhir kempen kaji selidik ini, sebuah Smartphone akan dihadiahkan kepada seorang peserta bertuah. Tertakluk kepada terma & syarat.

Apakah kepentingan Kaji Selidik Insurans Motor kepada Pengguna?

Malaysia mempunyai lebih daripada 20 syarikat insurans takaful motor yang masing-masing mengenakan harga dan kualiti perkhidmatan yang berbeza. Sama seperti hotel di mana sesetengah hotel adalah lebih mahal, tetapi menyediakan perkhidmatan 5 bintang. Manakala sesetengah hotel pula mengenakan harga yang lebih rendah, tetapi memberikan perkhidmatan yang tidak setaraf hotel 5 bintang. Melalui kaji selidik ini, model analisa bebas kami akan mengenalpasti syarikat insurans dan takaful motor yang menyediakan perkhidmatan 5 bintang kepada pelanggan.

Tahun ini anda boleh memenangi wang tunai mingguan serta hadiah utama, sama ada sebuah iPhone 8 atau Samsung S9 – anda boleh memilih!

Layari halaman kami untuk menyemak pemenang-pemenang tahun-tahun lepas. 

Kaji Selidik Tahunan Insurans Motor ke-4

Tahun ini merupakan tahun keempat kami di iBanding menjalankan Kaji Selidik Insurans Motor. Tahun lepas telah menyaksikan Etiqa Takaful dan Takaful Malaysia memenangi Anugerah bagi Syarikat Takaful Terbaik. Manakala Etiqa pula memenangi Anugerah Insurans Kereta Terbaik untuk insurans konvensional.

2018-Best-car-Insurance-Company-in-Malaysia

Bagaimanakah penarafan syarikat melalui anugerah ini berbeza daripada anugerah-anugerah lain?

Penarafan dan anugerah ini berdasarkan maklum balas sebenar dari ribuan rakyat Malaysia yang memiliki dan melanggan insurans motor yang sah. Ini adalah amat penting kerana hanya melalui pengalaman peribadi bersama sesebuah syarikat insurans dapat pengguna berkongsi pendapat mereka terhadap syarikat tersebut. Kaji selidik ini bukan suatu pertandingan populariti, di mana syarikat terbaik dipilih melalui jumlah undian. Soalan-soalan yang ditanyakan telahpun terbukti kesaintifikan mereka, di mana maklum balas pengguna sebenar yang akan menentukan menarafkan syarikat-syarikat insurans yang terdapat di negara ini.

Kelebihan Penarafan Syarikat Insurans dan Takaful iBanding

  • Penarafan berdasarkan pengalaman pelanggan, bukan undian populariti
  • Pemenang dipilih oleh model statistik bebas, bukan dari panel hakim berbayar
  • Tinjauan tidak ditaja oleh mana-mana syarikat insurans

Cara penyertaan

Langkah 1:
Isikan borang kaji selidik

Klik pautan di bawah sama ada dalam bahasa Inggeris atau Melayu untuk dapatkan borang kaji selidik. Terdapat 10-15 soalan di dalam borang yang hanya akan mengambil masa kurang 5 minit.

Langkah 2:
Sahkan alamat emel anda

Setelah menghantarkan borang kaji selidik, anda akan menerima emel daripada iBanding untuk pengesahan anda. Langkah ini perlu agar kami dapat pastikan emel adalah sah dan anda boleh dihubungi.

Langkah 3:
Kongsi untuk gandakan peluang kemenangan

Anda akan menerima URL bertuah individu yang boleh anda kongsi dengan rakan anda untuk gandakan peluang kemenangan anda. Setiap kali rakan anda menjawab kaji selidik melalui URL bertuah anda, anda akan menerima 3 tiket tambahan bagi cabutan bertuah hadiah utama.

Sertai pencarian Syarikat Insurans Terbaik di Malaysia

Tinggalkan soalan jika ada di bahagian komen di bawah.