Melindungi keluarga adalah penting bagi semua orang terutama pada masa seperti ini di mana COVID-19 tersebar luas. Hong Leong MSIG telah melancarkan dua produk baru untuk menyokong dan melindungi masa depan keluarga anda walaupun terdapat ketidakpastian dalam hidup. HLM Takaful Tenang dan HLM Takaful Tenang 50 adalah produk takaful keluarga yang boleh diperbaharui setiap tahun yang bukan sahaja menawarkan perlindungan kewangan kepada keluarga anda tetapi juga menawarkan peningkatan perlindungan untuk kematian atau Hilang Upaya Keseluruhan & Kekal (TPD).

Apakah produk ini ?

Dua rancangan takaful keluarga yang boleh dipilih oleh pelanggan adalah:

 • Takaful Tenang :
  Pelanggan boleh memilih Jumlah Asas Asas yang Dilindungi dari RM20,000 hingga RM80,000 bergantung pada keperluan mereka.
 • Takaful Tenang 50 :
  Pilihan yang berpatutan untuk pelanggan dengan sumbangan RM50 setahun. Jumlah Asas yang Dilindungi akan bergantung pada usia mereka.

Perbezaan utama antara kedua-dua rancangan ini adalah:

 • HLM Takaful Tenang membolehkan pelanggan memilih Jumlah Asas Dilindungi dari RM20,000 hingga RM80,000, sementara Tenang 50 membolehkan pelanggan mempunyai sumbangan tetap RM50 setahun dan Jumlah Asas Asas Perlindungan awal mereka bergantung pada usia mereka.

Harap maklum bahawa HLM Takaful Tenang 50 adalah tawaran terhad yang hanya terdapat pada tahun 2021.

Apakah faedah yang anda dapat dari produk ini ?

 • Peningkatan Liputan
  Jumlah Asas Dilindungi secara automatik akan meningkat sebanyak 5% dari Jumlah Asas Dilindungi pada pembaharuan pertama dan kedua. Manfaat ini akan dibayar semasa kematian atau Total Permanent Disability (TPD).
 • Pembaharuan Mudah
  Pada akhir tahun, sijil anda akan diperbaharui secara automatik untuk satu tahun lagi, maksimum 2 kali, tanpa memerlukan pemeriksaan perubatan atau menjawab soal selidik kesihatan.
 • Servis Tambahan
  Hong Leong boleh membuat pengaturan untuk melaksanakan kewajiban agama atau menyumbang kepada organisasi kebajikan bagi pihak anda sekiranya anda mengalami hilang upaya kekal (TPD) atau meninggal dunia. Terdapat tiga perkhidmatan yang boleh anda pilih iaitu Hajj oleh Proksi, Qurban dan Waqf.

Untuk maklumat lebih lanjut, anda boleh melihat brosur lengkap dari Hong Leong MSIG Takaful.