KUALA LUMPUR: Syarikat insurans dan takaful tempatan, Kumpulan Etiqa Insurans & Takaful, telah melancarkan kempen Fast Vs Easy yang bertujuan untuk menyampaikan mesej penting kepada penduduk Malaysia akan kepentingan insurans sebagai perlindungan diri serta masa hadapan dari segi kewangan.

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Etiqa Insurans & Takaful, Kamaludin Ahmad berkata, kerana situasi yang tidak dijangka mungkin berlaku pada sesiapa sahaja, ianya menjadi tanggungjawab Etiqa untuk menyedarkan penduduk Malaysia tentang kepentingan perlindungan dari segi insurans.

Tanpa perlindungan ini, mereka yang tersayang bukan sahaja akan mengalami keperitan dari segi emosi tetapi akan dibebani masalah kewangan juga.

Untuk membantu menyebarkan pesanan penting ini, dua celebriti tempatan yang terkenal telah dilantik sebagai duta bagi kempen tersebut. Penyanyi legenda, Datuk Zainal Abidin serta pelakon mewakili “Fast” (Cepat) dan penerbit, Datuk Afdlin Shauki mewakili “Easy” (Mudah).

“Kami perlukan pengaruh mereka untuk menyampai mesej tentang kepentingan perlindungan insurans serta menyebarkan mengenai perkhidmatan kami yang cepat dan mudah,” kata Kamaludin Ahmad.

Kamaludin turut mengatakan bahawa kedua-dua bintang ini berkongsi matlamat bersama Etiqa dalam membina sebuah negara yang lebih baik bagi semua penduduknya, dan Etiqa melakukannya dengan menyediakan perkhidmatan yang pantas dan mudah (fast & easy), dari segi pembelian serta tuntutan.

Etiqa juga baru-baru ini dianugerahkan gelaran Syarikat Insurans Motor Terbaik dan Syarikat Takaful Motor Terbaik 2017/2018 oleh iBanding setelah mendapat lebih 8,600 maklumbalas pengguna Malaysia.