Adakah anda seorang pemandu wanita di Malaysia yang sedang mencari pelan insurans kereta yang sesuai untuk kereta anda? Dalam artikel ini, kami menerangkan mengenai insurans kereta khas untuk  wanita daripada Berjaya Sompo.

Kajian menunjukkan bahawa wanita adalah pemandu yang jauh lebih selamat berbanding lelaki. Mengikut New York Times, pemandu lelaki berkemungkinan dua kali ganda mengalami kemalangan jalan raya yang membawa maut berbanding pemandu wanita. Walaupun ini adalah berita baik untuk semua pemandu wanita di luar sana, banyak insurans syarikat di Malaysia mengenakan harga yang sama untuk pemandu lelaki dan wanita. Anda tentu mengharapkan insurans kereta untuk wanita lebih murah, kerana syarikat insurans membayar amaun yang kurang untuk kemalangan berkenaan.

Berjaya Sompo kini menawarkan rancangan insurans SOMPO MotorNow untuk pemandu wanita di luar sana dengan diskaun khas. Pemandu wanita akan layak mendapat diskaun 15% apabila mereka perbaharui atau mendaftar untuk rancangan insurans SOMPO MotorNow.

Apakah Manfaat Yang Diperolehi Pemandu Wanita?

Pemandu wanita akan menikmati diskaun 5% khas untuk polisi insurans mereka selain daripada potongan NCD mereka. Ini bermakna pemandu wanita dapat menikmati secara eksklusif semua faedah ditawarkan oleh SOMPO MotorNow selain diskaun tambahan 5%.

Sekiranya anda perbaharui polisi insurans secara atas talian, anda akan mendapat diskaun dalam 10%. Ini bermaksud pemandu wanita yang perbaharui secara atas talian akan mendapat potongan sebanyak 15% untuk polisi insurans kereta mereka.

Berikut adalah gambaran keseluruhan:

Apa itu Sompo MotorNow?

SOMPO MotorNow memberikan perlindungan lengkap untuk kereta anda untuk sebarang jenis kerosakan atau kerugian (sendiri atau pihak ketiga), serta perlindungan terhadap liabiliti undang-undang untuk kecederaan, kematian, dan kerosakan harta benda kepada pihak ketiga. Insurans kereta khas untuk wanita ini juga dilengkapi dengan manfaat  seperti

  • Anda mendapat 10% diskaun dalam talian
  • Anda hanya perlu membayar perlindungan yang anda perlukan. Tidak lebih, tidak kurang
  • Anda mendapat perlindungan percuma untuk semua pemandu tanpa perlu menamakan pemandu
  • Kelulusan tuntutan yang cepat dan penyelesaian langsung atau “direct settlement” sehingga RM5000

Adakah SOMPO MotorNow Lebih Baik Untuk Wanita?

Jawapan ringkas: Ya. SOMPO MotorNow adalah antara beberapa insurans insurans kereta khusus untuk wanita di Malaysia. Anda bukan sahaja boleh menikmati semua faedah asas yang diberikan oleh syarikat SOMPO tetapi anda juga menikmati potongan harga eksklusif sebanyak 5%. Secara keseluruhan pemandu wanita akan layak mendapat diskaun 15% yang merangkumi 10% diskaun atas talian dan diskaun eksklusif wanita 5%.