Untuk membantu anda pilih bengkel kereta yang terbaik apabila kereta anda mengalami kerosakan, kami telah membuat senarai yang menyenaraikan 10 bengkel kereta terbaik di Malaysia berdasarkan ulasan yang diberikan oleh rakyat Malaysia yang telah berpengalaman dalam perkhidmatan mereka.
Kami menggabungkan penilaian media sosial yang berbeza seperti Penilaian Peta Google untuk mencipta skor keseluruhan. Di samping itu, bengkel kereta dengan kurang daripada 100 ulasan tidak dipertimbangkan dalam senarai, untuk memastikan bahawa pendapat yang mencukupi tersedia untuk menjadikan penarafan itu berbaloi.

10 Bengkel Kereta Terbaik di Malaysia 2021/22

RankNameRatingCityStatesLink
1
Eurozone Automobile Sdn Bhd
4.9Kuala LumpurKuala Lumpurwebpage
2
Pohleh Auto Workshop Sdn Bhd4.8PuchongSelangorwebpage
3
Proton Authorised Service Centre (Wargacorp Sdn Bhd)4.3Batu CavesKuala Lumpurwebpage
4
Honda Sales & Service USJ Car Express Sdn Bhd4.1Subang JayaSelangorwebpage
5
Tiong Nam Motor (M) Sdn. Bhd4.1Shah AlamSelangorwebpage
6
PERODUA Service Kepong (ASJATI Sdn Bhd)4.1Kuala LumpurKuala Lumpurwebpage
7
Shah Alam Tyres & Auto Accessories Sdn Bhd4.0Shah AlamSelangorwebpage
8
World Car Care Services Sdn Bhd3.9Seri KembanganSelangorwebpage
9
Suasa Suria Auto Sdn Bhd3.8Seri KembanganSelangorwebpage
10
Setia Gemilang Auto Sdn. Bhd.3.7Shah AlamSelangorwebpage

Eurozone Automobile menyediakan rangkaian lengkap perkhidmatan garaj kepada pemandu di kawasan Kuala Lumpur. Mereka mengendalikan pelbagai perkhidmatan kereta seperti baik pulih enjin, pukulan panel, kimpalan, pelurus casis, kerja elektrik, dan pembaikan atau penggantian cermin depan, dan banyak lagi. Eurozone Automobile menduduki tempat pertama dalam senarai dengan penarafan 4.9 dan jumlah ulasan 256.

Bengkel pembaikan kereta Pohleh ialah pusat servis sehenti dengan rekod prestasi yang kukuh dalam melaksanakan kerja-kerja servis dan pembaikan auto yang canggih. Mereka mengendalikan semua jenis pembaikan kereta iaitu kerja-kerja pukulan panel dan semburan cat di Puchong Utama, Selangor. Perkhidmatan lain termasuk membaiki enjin, baik pulih, perkhidmatan penyaman udara, pendawaian, tunda, tuntutan insurans dsb. Bengkel Pohleh Auto menduduki tempat kedua dengan penarafan 4.8 dan jumlah ulasan 234.

Pusat Servis Sah Proton menyediakan pemilik kenderaan perkhidmatan dan pengetahuan berkaitan kenderaan yang memenuhi kehendak dan keperluan mereka. Kakitangannya dilatih dan dipertanggungjawabkan untuk menyediakan perkhidmatan yang unggul, menghasilkan ikatan amanah jangka panjang dengan pelanggan. Pusat Servis Sah Proton menduduki tempat ketiga dalam senarai dengan penarafan purata 4.3 dan jumlah ulasan 172.

Jualan & Servis Honda USJ Car Express berusaha untuk menyediakan pelanggannya dengan tahap kemudahan tertinggi. Di Honda Sales & Service USJ Car Express, anda boleh merasai pengalaman bilik pameran berhawa dinginnya yang terdiri daripada jualan, servis, alat ganti tulen, aksesori, badan & cat serta perkhidmatan insurans. Dengan penarafan purata 4.1 dan jumlah ulasan 791, Jualan & Servis Honda USJ Car Express menduduki tempat ke-4 dalam senarai.

Tiong Nam Motor merupakan pusat sehenti untuk memberi bantuan kepada pelanggan Honda dari segi pemeriksaan kenderaan, pembaikan kenderaan kemalangan, mengecat, pemeriksaan kualiti selepas penyelenggaraan, dan banyak lagi. Tiong Nam Motor berada di kedudukan ke-5 dengan penarafan purata 4.1 dan jumlah ulasan sebanyak 608.

Perodua Service Kepong ialah sebuah bengkel automobil yang terletak di MWE Commercial Park, Kuala Lumpur. Mereka menyediakan perkhidmatan penyelesaian masalah, Minyak Enjin, Penapis Minyak, Gasket DP, Palam Pencucuh, Penyejuk & Penghantaran. Perodua Service Kepong menduduki tempat ke-6 dalam senarai, dengan penarafan purata 4.1 dan jumlah ulasan 214.

Aksesori Tayar & Auto Shah Alam menampilkan jenama terkenal dalam industri automotif untuk melengkapkan perkhidmatan kenderaan seperti pembaikan tayar, pengimbangan roda dan penjajaran roda. Mereka lebih-lebih lagi, menawarkan banyak perkhidmatan lain di luar tayar, seperti penukaran minyak rutin, penukaran bateri, pemeriksaan sistem brek, penggantian brek dan servis kenderaan. Dengan penarafan purata 4.0 dan jumlah ulasan 313, Tayar & Aksesori Auto Shah Alam menduduki tempat ke-7 dalam senarai.

World Car Care menyediakan penyelesaian dalaman yang lengkap untuk semua keperluan kereta Proton anda. Perkhidmatan lain yang mereka sediakan termasuk, pandu uji, perkhidmatan penyelenggaraan kereta, pembaharuan insurans, pembelian alat ganti, badan & cat, pembaikan kemalangan, jualan kereta baharu dan banyak lagi. Dengan penarafan purata 3.9 dan jumlah ulasan sebanyak 232, perkhidmatan World Car Care menduduki tempat ke-8 dalam senarai.

Suasa Suria Auto ialah satu lagi bengkel pembaikan kereta dalam senarai kami, terletak di Seri Kembangan, Selangor. Suasa Suria Auto Sdn Bhd menawarkan perkhidmatan seperti pembaikan badan dan tuntutan insurans. Ia menduduki tempat ke-9 dengan penilaian purata 3.8 dan jumlah ulasan sebanyak 126.

Setia Gemilang Auto adalah pengedar Proton nombor 1 di negara ini. Setia Gemilang Auto memecahkan rekod jualan pengeluar kereta bagi pengedar sejak era baharu Proton selepas tempoh Edaran Otomobil Nasional Bhd (EON). Seperti sedia ada, bengkel ini menyediakan perkhidmatan jualan, alat ganti, cat semburan, pemanduan ujian dan perkhidmatan pembaharuan insurans. Dengan penarafan purata 3.7 dan jumlah ulasan sebanyak 315, Setia Gemilang Auto Sdn. Bhd. menduduki tempat ke-10 dalam senarai kami.

Ringkasan – 10 Bengkel Kereta Terbaik Di Malaysia 2021 / 22

Ini menamatkan senarai 10 bengkel kereta terbaik kami di Malaysia. Adakah kami terlepas sebarang bengkel kereta atau adakah anda mempunyai maklum balas tentang senarai kami? Kami suka mendengar daripada anda. Tinggalkan kami komen di bawah.

  1. Eurozone Automobile Sdn Bhd
  2. Pohleh Auto Workshop Sdn Bhd
  3. Proton Authorised Service Centre (Wargacorp Sdn Bhd)
  4. Honda Sales & Service USJ Car Express Sdn Bhd
  5. Tiong Nam Motor (M) Sdn. Bhd
  6. PERODUA Service Kepong (ASJATI Sdn Bhd)
  7. Shah Alam Tyres & Auto Accessories Sdn Bhd
  8. World Car Care Services Sdn Bhd
  9. Suasa Suria Auto Sdn Bhd
  10. Setia Gemilang Auto Sdn. Bhd.